محرمی دیگه آهنگ نمی ذارم تو ماشین… محرمی دیگه سعی می کنم این یه مدت هر لباسی نپوشم… محرمی بهتره حواسم باشه به حجابم… محرمی دوست ندارم هر فیلمی رو ببینم… …. با نزدیک شدن محرم، این گفته ها در میان اطرافیان مان شنیده می شود. چرا که به راستی ایام محرم به سبب حاکمیت […]
کد خبر: 3331
تاریخ انتشار : آبان ۲۹, ۱۳۹۲
محرمی دیگه آهنگ نمی ذارم تو ماشین…
محرمی دیگه سعی می کنم این یه مدت هر لباسی نپوشم…
محرمی بهتره حواسم باشه به حجابم…
محرمی دوست ندارم هر فیلمی رو ببینم…
….
با نزدیک شدن محرم، این گفته ها در میان اطرافیان مان شنیده می شود. چرا که به راستی ایام محرم به سبب حاکمیت معنویت خاص در میان مردم جامعه، بهترین فرصت برای احیای اخلاقیات در جامعه است و به همین سبب می توان سایه ی این تاثیر معنوی را بر تک تک افراد جامعه دید.
مراسم های عزاداری امام حسین (ع)، همیشه خیل کثیری از افراد را با اعتقادات مختلف به سمت خود جذب می کند، محبت امام حسین(ع) حتی مسلمان و غیر مسلمان هم نمی شناسد و شرکت پر شور زرتشتیان و ارمنی ها تاییدی بر این موضوع است.
همواره ماه محرم ماهی بوده که همراهی شور و شعور را با خود داشته است. شوری که به شعور برسد. شوری که منطقی باشد. در واقع عزاداری های ماه محرم فرصتی برای تجدید میثاق با آرمان های روشنگر حسینی و نهضت انسان ساز عاشورا و بازنگری عقاید راسخ آن با تکیه بر مصائب اهل بیت و قیام سومین امام شیعیان است.
اما در سال های اخیر، مراسم های عزاداری به خصوص در ماه محرم شاهد مواردی بوده است که گاهی با اصل هدف عزاداری ها مغایرت دارد. پر رنگ شدن تجملات و یا چشم و هم چشمی ها، بی توجهی به وقت نماز، اشاعه خرافات توسط مداح ها، استفاده از آلات موسیقی، بی توجهی به اختلاط ها در مراسم ها، بی توجهی به رعایت حجاب در حین شرکت در این مراسم ها و… از نمونه های انحرافات و منکراتی است که در برگزاری این مراسم ها به چشم می خورد. این که مردم همه به عشق امام حسین(ع) مشتاقانه در مراسم های عزاداری شرکت می کنند یک ارزش است و قابل احترام اما همان طور که در ادامه می آید بهتر است این شور ها با منطقی درست همراه شود.
نکته مهم در مراسم های ماه محرم این است که هدف و اصالت این عزاداری ها گاه فراموش می شود و یا نادیده گرفته می شود. هدف از این عزاداری ها چیزی جز تکریم عاشورا و ارزش شهدای کربلا نیست و امام حسین(ع) بزرگترین شهید عاشورا می باشد، که لازم است هدف امام حسین (ع) از این جهاد بزرگ یاد اوری شود.
امام حسین(ع) ضمن وصیّتنامهای که هنگام خروج از مدینه و در زمان وداع با برادرش محمّد بنحنفیّه برای وی نوشت، هدف از حرکت خویش را چنین بازگو کرد:
من نه از روی سرمستی و گستاخی و نه برای فساد و ستمگری حرکت کردم. بلکه تنها برای طلب اصلاح در امّت جدم حرکت کردم. میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بنابیطالب عمل کنم.
و در زیارتهای مختلف که در باره امام حسین(ع) از امامان(ع) وارد شده، این تعابیر فراوان دیده میشود:
گواهی میدهم که تو نماز را بپا داشتی و زکات دادی و امر به معروف و نهی از منکر کردی.
از این عبارات، اهداف ذیل را از قیام حضرت، میتوان استفاده کرد:
الف ـ طلب اصلاح در امور امّت پیامبر(ص)
ب ـ امر به معروف
ج ـ نهی از منکر
د ـ عمل به سیره رسولخدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) همانند برپایی نماز و پرداخت زکات
بنابراین جامعه نیز باید با تأسی از سالار شهیدان در این راستا گام بردارد و مصادیق پرارزش انسانیت و مصالح صلحجویانه و صلحطلبی نهضت قیام عاشورا و به خصوص امر به معروف و نهی از منکر را به همگان برساند.
عزاداری های ماه محرم باید به سمتی پیش برود که خروجی آن در نهایت افزایش علم مردم نسبت به واقعه عاشورا و ایجاد تحول در اجتماع باشد.
وارد کردن منکر در مراسم عزاداری ایام محرم، ما را از فرهنگ حسینی دور میسازد چراکه فرهنگ حسینی باعث ایجاد بصیرت شده و انسان را در فضایی که امام حسین (ع) و یارانشان درروز عاشورا در آن قرار داشتند، قرار میدهد و انسان را در مسیری جای میدهد که به واسطه درک واقعیت ازمرگ هراس نخواهد داشت.
آموزه های دینی در طول تاریخ ریشه و اساس عزاداری های ماه محرم را تشکیل داده بطوریکه با توجه به عزاداری های سنتی می توان رگه های هدایت دینی و اخلاقی عزاداری ها را جستجو کرد از همین رو رعایت این رسالت می تواند تحریف گذر زمان را مهار کرده صدای ارزش های دین اسلام را به گوش آیندگان برساند.
دیدگاه