چند سال پيش در يك سفر تابستاني به مشهد، عدهاي از دخترهاي عرب كه احتمالا لبناني بودند را ديدم در حاليكه روسريشان خيلي صاف روي سرشان ايستاده بود، چيزي زير روسري داشت برق ميزد.
بعدتر فهميدم كه طلق بوده و آن صافی روسري هم به خاطر همان طلق بوده است. احتمالا بعضيها ميپرسند طلق چه ربطي به روسري دارد؟ و اصلا طلق چيست؟!
کد خبر: 43018
تاریخ انتشار : آذر ۲۸, ۱۳۹۵
چند سال پیش در یک سفر تابستانی به مشهد، عدهای از دخترهای عرب که احتمالا لبنانی بودند را دیدم در حالیکه روسری شان خیلی صاف روی سرشان ایستاده بود، چیزی زیر روسری داشت برق میزد.
بعدتر فهمیدم که طلق بوده و آن صافی روسری هم به خاطر همان طلق بوده است. احتمالا بعضیها میپرسند طلق چه ربطی به روسری دارد؟ و اصلا طلق چیست؟!
طلق روسری چیست؟
طلق از جنس همان طلقی است که همراه با شیرازه برای فنری کردن جزوههایتان استفاده می کنید. با این تفاوت که کمی ضخیمتر است. طلقهای روسری به شکل ذوزنقه بریده شدهاند و لبههای تیزشان گرد شده است.
طلق با اینکه محکم است، انعطافپذیر نیز هست. کافی است یک لایه ی باریک طلق را بین دو لایه ی روسری بگذارید تا وقتی روسری را زیر چانه محکم می کنید، قسمت لبه ی بالایی روسری تان به شکل یک نیم دایره بایستد؛ گرد و شکیل.
با این حساب دیگر نگران صاف بودن و مرتب بودن لبه ی روسری تان نخواهید بود، خصوصا اگر جنس روسری لطیف و نرم باشد. البته به خاطر جنس طلق، ممکن است کمی در اطراف صورت تان احساس گرما کنید.
طلق روسری را خودمان درست کنیم
طلق را میشود از بعضی از فروشگاههای حجاب تهیه کرد. در عین حال، خودتان هم می توانید آن را درست کنید؛ کاری که ما پیش از اینکه طلقی در ایران بیابیم می کردیم.
برای این کار از عکسهای رادیولوژی استفاده کنید. احتمالا همه چند ورق عکس رادیولوژی توی منزل شان هست و اگر نبود حتما در منزل پدربزرگ و مادربزرگ تان یکی دو ورقش پیدا می شود.
عکسهای رادیولوژی ضخامت لازم را برای این کار دارند، تنها یک عیب دارند که آن هم وجود مواد شیمیایی روی آن است که طبعا برای پوست و مو مفید نیست. البته رفع این عیب هم زیاد کار سختی نیست. کافی است یک ورقه از عکسهای رادیولوژی را توی تشتی از آب و سفیدکننده بگذارید تا کمکم تبدیل به یک ورقه ی شفاف شود. (با عکسهای MRI خودتان را خسته نکنید، سفیدکننده هیچ اثری روی شان ندارد!)
بعد، از آن یک ذوزنقه در ابعاد تقریبی ۳۲ سانت در بیاورید. یعنی ذوزنقهای که ضلع بزرگترش ۳۲ سانتیمتر باشد، ضلع کوچکترش حدود ۲۸ سانتیمتر و ضخامتش حدود ۶ و نیم سانتیمتر. سعی کنید ضلع بزرگتر را منطبق کنید بر لبه ی ورقه ی رادیولوژی؛ چون این قسمت از طلق بیشترین تماس را با روسری یا مقنعه دارد و اگر خوب قیچی نخورد، هم ممکن است نتیجه ی دلخواه را به شما ندهد هم احتمال اینکه صیقلی نبودنش روسری را نخکش کند هست.
بعد از آن که ذوزنقه را درآوردید، چهار گوشه ی آن را گرد کنید که تیزی آن به روسری گیر نکند. به همین راحتی حالا شما هم یک طلق ِ آماده ی استفاده دارید.
چطور از طلق در روسری و مقنعه استفاده کنیم؟
برای استفاده از آن، آن را بین دو لایه ی روسری قرار بدهید و بعد روسری را سر کنید. یا میتوانید ابتدا روسری یا مقنعه را سرتان کنید و بعد طلق را بین دو لایه ی آن قرار دهید و با نوک انگشتان تان آن را به جای خودش هدایت کنید. فقط دقت کنید که ضلع بزرگتر آن باید به طرف لبه ی تاخورده ی روسری باشد.
یک طلق در این ابعاد، تقریبا اندازه ی استاندارد است، ولی اگر احساس کردید که طلق، زیادی بلند است و مانع از این میشود که گوشههای روسریتان را تو بزنید، میتوانید به موازات دو ضلع کوچک آن، یکی دو سانت کوتاهترش کنید. و برعکس، اگر احساس میکنید که اندازه ی طلق برای صورت شما کوتاه است، یک طلق دیگر با طول بیشتر ببرید و استفاده کنید.
چه کار کنیم که طلق توی نور برق نزند؟
گاهی طلقها توی نور برق میزنند و ممکن است شما این را دوست نداشته باشید. خصوصا اگر جنس روسریتان نازک باشد. برای رفع این مشکل طلقهایی ساختهاند که یک لایه ی پارچهای روی آن کشیده شده است که هم مانع از انعکاس نور میشود و هم از سُر خوردن و جابجایی آن جلوگیری میکند. حتی این نوع از طلق را هم در منزل میشود تهیه کرد.
یک مقدار لاییچسب مشکی با طولی مساوی طول طلقی که برش زدهاید و عرضی دو برابر آن، تهیه کنید. (میشود تقریبا ۳۲ در ۱۳سانتیمتر). بعد طلق را طوری روی آن بگذارید که ضلع بزرگترش بیفتد درست وسط لاییچسب. (حواستان باشد که یک طرف لاییچسب، چسب دارد و طرف دیگرش ساده است. طلق را روی طرفی که چسب دارد بگذارید.)
بعد لبه ی دیگر لاییچسب را روی طلق برگردانید و برای احتیاط یک تکه پارچه ی نازک روی آن بیندازید که اتو مستقیما با طلق و لاییچسب تماس نداشته باشد. حالا اتوی داغ را روی آن بگذارید تا چسب ِ لاییچسب به طلق بچسبد. دقت کنید که حرارتِ زیاد به طلق ندهید، پلاستیک است و آب میشود!
بعد که مطمئن شدید لاییچسب خوب به طلق چسبیده است، با قیچی گوشههای اضافی آن را ببرید. حالا طلق آماده ی استفاده است. دیگر نه لیز میخورد و نه انعکاس نور دارد.
میتوانید یک طلق سفید هم، درست مثل همین طلق مشکی، با لاییچسب سفید درست کنید برای استفاده در روسریهایی که رنگ روشن دارند.
فقط اگر استفاده از طلق در ابتدای کار، برای تان مشکل به نظر میرسد، نگران نباشید؛ خیلی زود برای تان عادی میشود.
دیدگاه