هدف وسیله را توجیه نمی کند؛آیا ما برای اینکه به ترویج پوشش اسلامی در سطح کشور اقدام کنیم، لازم است سبک و شیوه غیر اسلامی و دشمن پسند را بکار بگیریم؟
کد خبر: 7601
تاریخ انتشار : اردیبهشت ۷, ۱۳۹۳
توجه به کیفیت و چگونگی مد لباس، نه تنها به عنوان یک ضرورت طبیعی از لحظات اولین حیات تا واپسین لحظات ممات به همراه بشر بوده و هست، بلکه به مثابه یک عرصه تمام عیار فرهنگی می تواند نقش آفرینی نماید. به عبارتی دیگر عامل، معیار و ملاک مهم در بیان درستی ارزشهای انسانی جوامع، به شمار می رود، چراکه نشانی از هیئت و شئون انسانی است که در طول تاریخ بشر شکل گرفته است. با نگاهی عمیق به مسئله پوشش بخصوص برای زنان مشاهده می کنیم که در طی سالیان دراز سعی برآن شده تا با ارائه پوشش های متفاوت به ارائه فرهنگ غربی پرداخته و الگویی از پوششی را به مردم ایران نشان دهند و در رواج آن بکوشند که مخالف پوشش و ارزش های اسلامی باشد.
در مدت چند سال اخیر شاهد مدل های مختلفی که انتقال پوشش غربی یا در اصطلاح بعضی از افراد به نام مد روز ارائه می شود، جلوهای از مدل ها و لباس هایی است که در ماهواره و سایت ها و شبکه های ماهواره ای نشان داده شده و با ترفندهای مختلف به رواج این مسائل میپردازند. تکلیف ما با رسانه ها و عوامل آن طرفی، که کاملا روشن است. آنهایی که نه اعتقادات اسلامی دارند و نه سعی در ارائه پوششی اسلامی. آنها هدفشان تغذیه فکری جوانانی است که به دلیل اقتضای سنی شان به دنبال طرح ها و مدل های جدید هستند و آنها با عنوان اسلامی بودن این نوع لباس ها را به خوردشان می دهند.
در خارج از کشور هم بعضی از افراد که مدعی ایرانی و اسلامی کردن مدلهایی از لباس هستند به برگزاری نمایشگاههای مختلف اقدام نموده اند. آنها بر این اعتقاد هستند که علاوه بر طرح خوب و با هویت باید تدارک کافی نظیر پوششهای تصویری ـ رسانهای و برنامههای نمایش لباس مناسب اجرا شود تا یک طرح خوب، قابلیت تبدیل شدن به مد را بیابد.
با کمی جستجو می توانیم نمونه این نمایشگاه های مثلا اسلامی را در دبی، ترکیه، عربستان و… مشاهده کنیم. نمایشگاه هایی که زنان با لباس های مختلف به نمایش گذاشته می شوند و این مراسم با حضورآقایان و خانم ها برگزار می شود. نحوه ارائه طرح های مختلف توسط زنانی است که با ظرافت و انواع حرکات مختلف سعی در جذب مخاطب دارند. گسترش این نمونه از نمایشگاه ها بیانگر تلاش بسیار در جهت گسترش افکار و عقاید جدیدی است که به عنوان اسلام آمریکایی می توان نام برد. اسلامی که در آن فقط کلمه اسلامی بودن را به همراه دارد ولی اثر و نشانه ای از ارزش های اسلامی، حجاب و عفت زنانه وجود ندارد.
چندی پیش درست قبل از شروع سال ۹۳ چشم ما نیز به این نوع از نمایشگاه در داخل ایران هم روشن شد.
جالب اینجا بود که این نمایشگاه که برد تبلیغاتی زیادی را هم داشت با حضور وزیر ارشاد و چند تن از زنان مسئول رده اول مملکت برگزار شد. در این نمایشگاه هم، اجرای نمایش زنده لباس توسط زنان یا به عبارت دیگر شوی زنده برگزار شد. این نمایشگاه آثار و نتایجی دیگری هم به همراه داشت.
در این مراسم مجوز اجرای نمایش زنده لباس زنان صادر شد ودو موسسه رسمی مدلینگ با نامهای ویولت و بهپوشی که در طول برگزاری جشنواره نیز فعالیت داشتند، مجوز آموزش مدلهای اسلامی و ایرانی برای برگزاری اجرای زنده لباس را دریافت نمودند.
مراجعه به سایت این دو موسسه و دیدن نمونه طرح ها و افکار این افراد خالی از لطف نیست. چراکه درخواهید یافت که طرح ها و آموزش های این موسسات همان چیزی است که غرب سال ها تلاش نموده تا انتقال دهد.
فقط این موسسات با اضافه کردن پسوند اسلامی و بخش های از صحبت ها و نظرات رهبری درباره مد و ارائه مجوزات شرعی به سبک کار خود رنگ و وجهه اسلامی و مشروع می بخشند.
البته به طور قطع کلیت کار این مراکز که متشکل از متخصصان حوزه طراحی لباس و مد است را نمی توان زیر سوال برد؛ ولی به هر حال نقد مدلهای ارائه شده به عنوان مدل هایی که نماد پوشش اسلامی مردان و زنان مسلمان است جای تعجب دارد.
آرایش کامل، لباس های جذب و رنگ های مهیج قطعا نماد لباس شهرت و تبرج هست و جای شکی نیست که می تواند در قالب پوششی برای مهمانی ها ارائه شود ولی اینکه قالبی برای پوشش اسلامی و رعایت حجاب مورد تأیید اسلام باشد …. الله اعلم.
سوال اصلی این است آیا سبک پوشش ارائه شده یک سبک اسلامی براساس ضوابط شرعی و مقررات اسلامی مورد تایید رهبری و سایر مراجع بزرگوار است؟
خطاب به این مسئولان باید بگویم: انشاء الله که هدف همه ما قربه الی الله، و در جهت اصلاح وضعیت فرهنگی جامعه است. اما عزیزان این نکته را هم باید در نظر داشته باشید که هدف وسیله را توجیه نمی کند. ما برای اینکه به ترویج پوشش اسلامی در سطح کشور اقدام کنیم سبک و شیوه غیر اسلامی و دشمن پسند را بکار می بریم؟ اما به چه قیمتی؟!! آیا واقعا این کار در جهت سازندگی است یا درجهت تخریب؟!!! در شرایطی که دشمن از تمام توان خود برای شبیخون فرهنگی استفاده می کند آیا وقت آن نرسیده که عدهای از خواب غفلت بیدار شوند و عدهای دیگر خود را به خواب نزنند و نقش منفعلانه را بازی نکنند؟!!!
دیدگاه