خدا زیباست و زیبایی ها را دوست دارد، اما پشت پا زدن به ارزشها و رعایت نکردن اخلاق اسلامی و همانند سازی با بیگانگان را دوست ندارد.
کد خبر: 7713
تاریخ انتشار : اردیبهشت ۹, ۱۳۹۳
پوششی متعارف، لباس هایی پوشاننده با رنگ ها و طرح های مناسب، آرایشی در خور شأن و شخصیت، رفتار و برخوردی معقول و …. پوشش های نامتعارف، لباس های کوتاه و بدن نما و منقش به تصاویر مبهم و گنگ، مانتوهای تنگ و کوتاه، همراه با رنگ های تند و زننده، آرایش های نامناسب، ابروهای تیغ زده، موهای سیخ سیخی، زیورآلات با اشکال عجیب و نامفهوم، رفتاری جلف و سبک و … . این ها مدهایی است که افراد در طول دوران زندگی با آن مواجه می شوند و برخی نیز به آن گرایش پیدا می کنند.
مد و مدگرایی پدیدهای اجتماعی و فرهنگی است که کمابیش همه ی جوامع با آن درگیر هستند و برخی افراد اوقات خود را اکثراً صرف یافتن مدِ رایج و تغییر سبک زندگی بر اساس آن می کنند.
آیا مدها هدف دارند؟
مد یک عنصر نمادین و معناداری است که در برگیرنده ی شیوه، روش و سبک زندگی است، منعکس کننده ارزش ها و هنجارها و به طور کلی فرهنگ یک جامعه است و با آن می توان هنجار و ارزشی را از جامعه ای به جامعه دیگر منتقل کرد و شیوه های رفتاری و ارزش های خاصی را در بین افراد جامعه شیوع و گسترش داد.
مد پدیده ای بی هدف و بی معنا نیست که دفعتاً در جامعه ای ظهور و بعد از مدتی افول کند بلکه در پس این پدیده معانی و مفاهیمی نهفته است که با رونق و گسترش آن در جامعه این معانی نیز گسترش پیدا می کنند. مد و سبکی که در جامعه رواج پیدا می کند اگر برخاسته از اصول و مبانی اعتقادی و اخلاقی همان جامعه باشد و با فرهنگ و ارزش های آن در تعارض نباشد، نشاندهنده ی هویت فرهنگی آن جامعه است ولی اگر آنچه در جامعه رواج پیدا می کند با ارزش ها و هنجارهای آن در تعارض باشد، نشان ازخودبیگانگی مردم آن جامعه دارد.
طلوع و افول انواع مد
در ایران مدهای مختلفی از فرهنگ ها و جوامع مختلف و با نشانه ها و ظواهر متفاوت ظهور کردند که برخی در همان اوایل با عدم استقبال مردم روبه رو شدند و به سرعت از بین رفتند؛ بعضی نیز به دلیل استقبال گسترده مردم از آنها توانستند در مدت زمان طولانی به حیات خود ادامه دهند.
هیپی، رپ، پانکی، هوی متال، ایمو و دیگر فرقه های شیطانپرستی، …. از جمله گروه هایی هستند که توانستند در دهه های اخیر در جهان و خصوصاً ایران رواج پیدا کنند و با هدف و معناهای خاصی پوشش، لباس، آرایش، گویش، نوع مدل مو، موسیقی خاص خود را به مردم تحمیل نمایند و جوانان کشورمان بدون توجه به معانی و مفاهیم این مدها و اینکه این گروه ها به دنبال چه اهداف و مقاصدی هستند از سبک و شیوه آنها پیروی کردند ولی اقبال سراسری نسبت به آن ایجاد نشد.
هر چیزی معنایی دارد
اگر چه مدهای مختلفی در کشورمان وجود دارند ولی در اینجا به اختصار به برخی از آنها اشاره می شود:
* ایمو EMO : ایمو به معنای احساسات و هیجان یکی از گروه هایی است که امروزه در ایران مشغول به فعالیت است. این گروه که با هدف کاهش جمعیت و نیروهای ارزشمند انسانی در کشورهای مختلف فعالیت می کند، پیروان خود را از میان افراد کم سن و سال انتخاب می کند؛ اصول و ارکان اصلی این گروه بر پایه پوچ گرایی و خودکشی است و سعی دارد با پوشش ها، آرایش ها و رفتارهایی که در میان پیروانش ترویج می دهد آ نها را افسرده و به سوی خودکشی بکشاند. نشانه اصلی این گروه شکل یک تیغ است که این نشانه به همان رکن اصلی که خودکشی است برمی گردد.
مچبند، عینک های آفتابی، شلوارهای جینِ آبی نفتی و مشکی که تنگ و باریک باشند، کفشهای تیره با طرح های حزن آمیز از جمله مدهای پوششی است که این گروه آن را رواج داده است.
* شیطان پرستی : شیطان پرستی نه تنها یک مد بلکه یک فرقه مذهبی است که از گروه های مختلف و متعددی تشکیل شده است، این فرقه عقایدی ضد دین و اسلام ترویج می کند و با گسترش آموزه های سکولاریسم و اومانیسم به پیروان خود می آموزند که خدایی وجود ندارد و انسان ها فقط در برابر خود مسئولند.
این گروه برای جذب جوانان از ابزارهای تبلیغاتی چون موسیقی راک و متال استفاده می کنند که متأسفانه ترانه های این موسیقی به وضوح به مسائلی چون زنای با محارم، شکنجه، تجاوز و قربانی کردن انسان ها اختصاص دارد.
اینان در جامعه نمادهای بسیاری دارند که روز به روز در بین مردم گسترش پیدا می کند؛ از جمله نمادهای شیطان پرستی ستاره داوود، ستاره پنج پر، صلیب معکوس، سر بز و … است که این نمادها بر روی لباسها، دستبند، انگشتر و …. حک می شود و به وارد بازار می شود.
پوشیدن لباس سیاه، بلند کردن موی سر پسران، لباس های پاره، گردنبندهای صلیب واژگون، اسکلت و ستاره پنج پر، نقاشی و خالکوبی از خصوصیات ظاهری این گروه ها است که متأسفانه جوان امروز اینها را به عنوان مد روز انتخاب می کند.
پس….
پس لباس و مدهای وابسته به آن در ظاهر نشانه و نمادین بودن پوشش نیست بلکه به حقیقت در معنای اصلی خود یک سری دال های اخلاقی و سیاسی را هم نمایندگی می کند. به همین ترتیب است که لباس مردانگی، لباسی نشانه زنانگی یک لباس و مد نشانه ای بر ارزش هایی نظیر حجاب، عفت و لباس و مدی دیگر نمادی از ترقی، آزادی خواهی و مدرن بودن است.
از آنجا که گرایش به مدها و سبک های رایج در بین افراد بعد از مدتی بر فرهنگ و تفکر آنها اثر گذاشته و باعث دور شدن آن ها از ارزش ها و باورهای اصیل دینی می شود، مسئولان فرهنگی باید با آگاهی رسانی به افراد خصوصاً جوان ها، آنها را با این حرکت ضد فرهنگی که به عنوان پدیده مد در کشورمان شیوع پیدا کرده آشنا کنند و همچنین با ترویج و گسترش نمادها و سبک های ایرانی و اسلامی آن ها را به سمت و سوی فرهنگ اصیل خودشان رهنمون سازند.
دیدگاه