برای رسیدن به نگاهی متفاوت به حجاب سراغ این کتاب بروید.
کد خبر: 7924
تاریخ انتشار : اردیبهشت ۱۴, ۱۳۹۳
دفتر نشر معارف اخیرا کتابی جدید با نام «بهای یک لباس» نوشته یوسف غلامی را منتشر کرده است که فصل برگزیده ای از کتاب پرفروش «راز یک فریب» است.
کتاب «بهای یک لباس» فصل برگزیده ای از کتاب پرفروش « راز یک فریب» نوشته یوسف غلامی است که به صورت کتاب جداگانه به چاپ رسیده است. نویسنده مخاطب خود را هر فردی می داند که می خواهد اندکی از بهای حجاب زن را بداند.
این نویسنده و پژوهشگر در مقدمه کتاب نوشته است:
امروز مشکل رفتارهای اجتماعی دختران و زنان، کمبود کتاب درباره حجاب نیست، فراوانی کتاب هایی است که اغلب حرفشان تکراری، نگاهشان محدود و ادبیات شان بیگانه با روحیات مخاطبان است. از برخی نویسندگان می پرسم کتاب را برای چه گروهی نوشته اید؟ با حجابان یا بی حجابان؟ باحجابان که اینها را می دانند و بی حجابان هم که هرگز نمی خوانند. مخاطب من در این کتاب، هر فردی است که بخواهد اندکی از بهای حجاب زن را بداند.
بر پایه آنچه از کتاب «بهای یک لباس» می خوانید مسأله حجاب، به پوشیدن یا نپوشیدن چند متر پارچه نیست. حجاب، یک لباس نیست، نوعی نگاه، طرز فکر، رفتار متمایز و جهان بینی خاص است. پدیده ای است که با انبوهی از مسائل زندگی زن پیوند دارد. حجاب آغاز یک راه، بالاترین فریاد خاموش، بدون زبان سخن گفتن، بدون دعوا، اعتراض کردن و رفتاری آکنده از پیام های معنوی است.
چاپ اول این کتاب در ۶۴ صفحه، قطع رقعی، دو رنگ، تیراژ ۳۰۰۰ نسخه و قیمت ۱۵۰۰ تومان روانه بازار کتاب شده است.
این کتاب را در نمایشگاه در این آدرس پیدا می کنید.
بخش: عمومی
سالن: شبستان
راهرو: ۱۵
غرفه:۴
بیانات و توصیههای خصوصی رهبر انقلاب با موضوع نقش و رسالت زن
مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای مجموعه پنج جلدی «نقش و رسالت زن» را با محوریت بیانات معظمله در خصوص زن را به چاپ رساند.
موضوع زن به عنوان یکی از ارکان اصلی در ساختار تمدن نوین اسلامی یکی از موضوعاتی است که همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب بوده است. تأکیدات ایشان در بازگشت زنان جامعه به اصل اسلام و پایبندی به خانواده بر مبنای توصیههای مؤکد اسلام، نشان از اهمیت جایگاه زن در شکلدهی این جامعه دارد.
ایشان همه ساله همزمان با روز زن و میلاد مبارک حضرت زهرا(س) طی دیدار اقشار مختلف جامعه زنان به نکات مختلف اما مهمی در این حوزه تأکید و گوشزد می کنند. این جلسات جدای از دیدارها و بیاناتی است که ایشان به صورتهای مختلف در جلسات متعدد دیگر بیان فرموده اند. در این راستا، مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله العظمی خامنهای، همزمان با هفته گرامی داشت مقام زن و میلاد مبارک حضرت زهرا(س)، مجموعه پنج جلدی «نقش و رسالت زن» را با محوریت بیانات معظمله در خصوص زن را به چاپ رسانده است تا مجموعه حاضر، نمای کاملی از انتظارات و بایدهای زن در جامعه اسلامی در کلام معظمٌله باشد. این مجموعه برای نخستین بار با محوریت رسالت زن در شکلدهی تمدن نوین اسلامی تدوین شده و ارائهدهنده نمای کامل از یک زن ایده آل اسلامی ایرانی است.
نخستین جلد از این مجموعه با عنوان «عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی» منتشر شده که گردآورندگان مطالب این اثر را در پنج فصل با عناوین عفت و حیا، روابط زن و مرد، حجاب و پوشش، کشف حجاب و بی بند و باری و روش برخورد با بی بند و باری تدوین کرده اند. انتشارات انقلاب اسلامی با توجه به تبیین جایگاه اسلامی زن در جامعه به گردآوری سخنان رهبر انقلاب و دسته بندی آنها پرداخته است. در این راستا تمامی سخنرانی ها و توصیه های ایشان، حتی بخشی از بیانات رسانهای نشده ایشان را از آغاز پیروزی انقلاب تاکنون جمع آوری و دسته بندی کرده است.
در مقدمه این کتاب هدف از تدوین این اثر، ارائه سیمای جامع زن در اسلام مبتنی بر ساختار آفرینشی او و متناسب با مقتضیات زمان و مکان عنوان شده است. در بخشی از مقدمه «عفاف و حجاب در سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی» می خوانیم: «یکی از موضوعاتی که در طول تاریخ در معرض آرا و تفسیرهای گوناگون قرار گرفته و همواره دچار افراط و تفریط شده است، شخصیت و جایگاه فردی و خانوادگی زن است. امروزه نیز کج اندیشی ها و عدم تعادل در این باب، در جوامع مختلف فراوان به چشم میخورد.
از عناوین فرعی که در فصل های مختلف این اثر به آن پرداخته شده است، میتوان به موضوعاتی چون حجاب عامل حفظ عفاف زن، پایبندی مردم ایران به عفت، عدم تنافی حجاب با حقوق و آزادی، الگوی اسلامی همیاری زن و مرد در جامعه با حفظ حجاب، سیاست مبارزه با حجاب، مخالفت فرهنگی غرب با حجاب، برهنگی خواسته غرب، رشد زنان جامعه در پرتو حجاب، حکمت حجاب اسلامی در مقابل آرایش غربی و… اشاره کرد.
ایشان در توصیه ای به زوج جوانی در هنگام قرائت خطبه عقد بر ضرورت حفظ حجاب و رابطه آن با تحکیم بنیان خانواده اشاره میکنند و میفرمایند: «اینکه شما میبینید در اسلام محرم و نامحرم و جدایی زن و مرد و اینها مطرح است، اینها مسائل ارتجاعی نیست. اینها جزو دقیق ترین مسائل انسانی و بشری است. یکی از مهمترین آن، این است که بنیان خانواده مستحکم می ماند. چون زن و شوهر به هم احساس وفاداری میکنند، در موضع حسادت قرار نمی گیرند، این خیلی مسأله مهمی است.
جلد دوم این مجموعه به تبیین نقش و رسالت زن بر اساس «الگوی زن» میپردازد. این جلد در ۱۰ فصل تدوین شده و در آن موضوعاتی چون ضرورت و اهمیت وجود الگوی صحیح در حیات انسان ها، حضرت فاطمه زهرا(س)، الگوی جامع و کامل در عرصه های زندگی خانوادگی، اجتماعی و سیاسی، جایگاه و مقام معرفتی و معنوی حضرت فاطمه و الگوهای زنان عاشورایی، زنان قرآنی و زنان مجاهد عرصه انقلاب اشاره کرد.
در بخشهایی از این اثر ذیل عنوان «بهترین نمونه ترسیم چهرهی زن مسلمان برای جهانیان»، میخوانیم:
درباره فاطمه زهرا(س) حرفهای زیادی است که شرح همه آنها از عهده ی یک کتاب حتی، خارج است. اما امروز که روز یک تلاقی بزرگ میان فرهنگ اسلامی و فرهنگ منحط غربی در همه ی مسائل از جمله در مسائل مهم زن در جامعه و در زندگی است، احتیاج داریم که بیشتر راجع به چهره ی فاطمه ی زهرا(س) که زن نمونه و بانوی بزرگ اسلام است بحث کنیم.
اما از دست های غرض ورز و آلوده که بگذریم بسیاری هم هستند که هنوز بدرستی مطلع نیستند که اسلام درباره زن چه شأن والایی را در نظر گرفته است، ما برای اینکه این مطلب را به جهان نشان بدهیم و فرهنگ مترقی و پیشرفته ی اسلامی را در این زمینه تشویق کنیم، بهترین نمونه، ترسیم چهره زنان برجسته اسلام است؛ چون شخصیت و زندگی آن ها خود نشان دهنده تفکر اسلام درباره زن است و در رأس تمام زنان برجسته عالم در طول تاریخ، فاطمهی زهرا(س) دختر پیامبر است؛ و لذا اگر ما بخواهیم در این باره کار و بحث کنیم، کار زیادی لازم است.
« زن و خانواده » عنوان سومین جلد از مجموعه «نقش و رسالت زن» است که در پنج فصل تدوین شده است. در این جلد که سخنرانیها و توصیههای خصوصی معظمله از آغاز انقلاب تا سال ۹۲ مورد توجه قرار گرفته است، به موضوعاتی چون زن و خانواده، اهمیت خانواده، حقوق و وظابف زن و شوهر در خانواده و محبت و عواطف زن و شوهر پرداخته شده است. از جمله موضوعاتی که در ذیل بخشهای مذکور مورد بررسی قرار گرفته میتوان به عناوینی چون خانواده آرام، محیط خانوادگی، خانواده کانون رشد و بالندگی، نفوذ خاص مادر بر فرزند، خانواده پایه مهم زندگی، خانواده فرصتی برای تجدید قوا، مردان بینظیر تربیتشده مادران کمنظیر، نقش مادران در پرورش یاران حسین(ع) و زینب(س) و… اشاره کرد.
با ظهور دنیای مدرن امروز و تغییر سبک زندگی، خانواده در بسیاری از جوامع در نظر اهل آن در درجه چندم قرار گرفته و دغدغههای دیگری جایگزین آن شده است؛ حال آنکه خانواده و اعضای آن همواره در توصیههای اسلامی به عنوان رکن رکین جامعه معرفی شده است. یکی از دغدغه های رهبر انقلاب در سالهای اخیر سبک زندگی خانواده ها و نقش زن در حفظ حریم اسلامی و شکلدهی این نهاد در میان طوفان مدرنیته است. کتاب حاضر با طرح مباحث پیرامون این قضیه به خوبی روشن کننده نقش زن در این حوزه خطیر است.
در بخش هایی از این جلد در ذیل عنوان «هنر زن؛ تربیت نسل بالنده با تأمین آذوقههای فرهنگی» میفرمایند: «علت اینکه اسلام اینقدر به نقش زن در داخل خانواده اهمیت میدهد، همین است که زن اگر به خانواده پایبند شد، علاقه نشان داد، به تربیت فرزند اهمیت داد، به بچه های خود رسید، آن ها را شیر داد، آن ها را در آغوش خود بزرگ کرد، برای آن ها آذوقه های فرهنگی ـ قصص، احکام، حکایتهای قرآنی، ماجراهای آموزنده ـ فراهم کرد و در هر فرصتی به فرزندان خود مثل غذای جسمانی چشانید، نسلها در آن جامعه، بالنده و رشید خواهند شد. این هنر زن است و منافاتی با درس خواندن و درس گفتن و کار کردن و ورود در سیاست و امثال اینها ندارد.
«جایگاه و مسائل زنان در فرهنگ اسلام و تجدد» عنوان چهارمی مجلد از مجموعه «نقش و رسالت زن» است که در سه محور «اهمیت و ریشهیابی مسائل زنان»، «زن در فرهنگ غرب» و «منزلت و جایگاه زن در اندیشه اسلامی» گردآوری و تنظیم شده است. در این جلد نیز موضوعاتی پیرامون زن در فرهنگ اسلامی و دنیای مدرن محور اصلی را تشکیل میدهد. از این رو، در بخشهای مختلف این اثر عناوینی چون انواع ظلم های فرهنگی به زنان، عقب ماندن زنان نسبت به مردان، حرمسراها نماد اهانت به زن، سرگرم کردن زن به جلوه گری، ازدواج های تحمیلی زودرس و… مورد بررسی قرار گرفته و مطرح شدهاند.
در بخش هایی از این اثر ذیل عنوان «بازگشت زن و مرد به طراز اسلام» میخوانیم: «در ابتدا لازم میدانم این اعتقاد اسلامی خودم را بیان کنم که ما معتقدیم زن و مرد اگر بخواهند حیثیت اجتماعی شایسته خود را بازیابند بایستی به زن و مرد طراز اسلام تبدیل شوند. درست است که ستم تاریخی نسبت به زن بیش از مرد بوده ولی در بسیاری از جوامع، مردان نیز تحت ستم فراوان بودند. البته نه از ناحیه جنس زن بلکه از ناحیه نظام های استعماری و فرهنگ های تحمیلی و روشهای سرکوب گرانه ای که به کل انسانیت اعمال می شد، پس می توان گفت مرد هم مانند زن بخش عمده ای از شخصیت انسانی و واقعی خویش را در طول تاریخ از دست داده و از خود بیگانه شد و مرد نیز باید به حیثیت ذاتی خود بازگردانده شود.
آخرین جلد از مجموعه حاضر به تبیین «عرصههای حضور اجتماعی زن» در کلام رهبر انقلاب میپردازد؛ موضوعی که بارها دچار افراط و تفریطهای متعدد شده بود، اما به یمن پیروزی انقلاب، با بهرهگیری از الگوی زن اسلامی در جامعه، تا حدود زیادی از این افراطها و تفریطها کاسته و مهمتر از آن جایگاه زن در جامعه اسلامی و چگونگی حضور او در این میان تبیین و روشن شد.
کتاب حاضر حاوی گزیده ای از بیانات معظم له با موضوع «جایگاه اجتماعی زن»، «تعلیم و تربیت زنان» و «نقش زن در انقلاب اسلامی» گردآوری و تنظیم شده است. در این اثر نیز مجموعه بیانات و توصیههای ایشان از آغاز انقلاب تا سال گذشته استخراج و تنظیم شده است.
در بخشی از این اثر ذیل «خودباوری و خودسازی فکری و معنوی زنان» میخوانیم: «امروز بحمدالله اسلام و همه افکار اسلامی از جمله آنچه که مربوط به زن است در دنیا درخشنده است. امیدواریم که خدای متعال به ما توفیق بدهد تا بتوانیم این اسلام را درست بشناسیم. من به شما بانوان مسلمان و انقلابی سفارش میکنم که هر چه میتوانید و در هر کجا که هستید، ایمان و معرفت اسلامی خود را رشد و عمق بدهید و روز به روز آگاهی خودتان را بیشتر کنید، این انشاءالله پشتوانهای برای بقای عزت دائمی اسلام خواهد بود.
انتشارات انقلاب اسلامی قصد دارد که پنج مجموعه وزین حاضر را در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برای نخستینبار عرضه کند.
دیدگاه